Aplikacija

Reklame

IVAN IĆAN RAMLJAK: SAN BEZ UZGLAVLJA





Slatke stijene:
Kada su stariji otišli u crkvu nekoliko vršnjaka pokupilo je svu užad i otišlo prema slatkim stijenama. Spustili su jednog dječaka da ode po med, ali on se nije odazivao pa je drugi otiišao po njega. Netko je čuo za njihove nevolje pa je otišao po starije u crkvu. Kada su ih izvukli bili su u nesvjesti . Dječak Jerko koji je skočio bio je dobro njega pčele nisu izbole. Ostale su pčele izbole, ali su svi na kraju bili dobro. 
U ovoj priči najviše se ističu Jerko i Pavo koji su imali hrabrosti skočiti po med.              


Crveni autić:
U ovoj priči se radi o dječaku koji je dobio autić   od tete. Nije se od njega odvajao. Išao je po svuda s njim čak je i spavao s tim autićem. Jednom je otišao s Pavom graditi dvorac. Kada je drugi dan sam gradio dvorac jer Pavo nije mogao, došao je Damin s prijateljima, napravio prašinu i u nju uvukao Iku. Od tada on nije vidio svoj autić. Sanjao ga je, ali se probudio bez njega. U ovoj priči najviše se ističe dječak Iko i njegova povezanost s autićem. 

San bez uzglavlja:
Ova priča govori o Apelu. Prati njegov život na selu. On je radišan i svima pomaže. Majka mu je umrla kada je imao 11 godina, a otac ga je  napustio. Imao je najbolju prijateljicu, Anu. Otac ju je dao nekom Martinu. Anu nije zaboravio, zauvijek mu je ostala u srcu. U ovoj priči najviše se ističe Apel i njegova radišnost..

4 comments:

  1. Jeli mi moze neko napisati sastav na temu:
    Kako ja pisem pismo prijateljici o mom dozivljaju i kako sam ja razumila lektiru San bez uzglavlja
    Ali ako moze trebami do ujutru!!!! :):)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete