Aplikacija

Reklame

Sanja Pilić-Što mi se to događa


Glavni lik knjige je djevojčica Maša koja odlazi na ljetovanje kod svog tate u Rovinj. Tamo upoznaje tatinu novu djevojku Afroditu. Pronalazi dečka, druži se sa prijateljicom Jolandom i sl. 


 Škola je završila. Napokon. Mislila sam da ću izludjeti od testova, ocjena, mamine brige, Petrova dosađivanja i učenja. Zaslužujem odmor. Međutim, užas se nastavlja. Putujem na more. Tati. A tata ima novu curu.Zavidim prijateljici Stefani. Njezina obitelj je skladna - svi članovi su na broju, imaju solidna zanimanja, a bake i djedovi klasičnog su kova. Moja baka Matilda vježba jogu i vozi bicikl po Jarunu, a Stefanina pravi torte i skraćuje suknje. Stefani je uvijek lijepo odjevena, zna odgovore na sva pitanja, dečki je vole jer uvijek ima raščešljanu kosu, nosi ogrlice i u stanju te saslušati kad nešto pričaš.Meni na čelu piše kad mi je netko dosadan. Kao da čitaš jelovnik:Petar 20 dosadnih bodovaSusjeda Dinka 40 dosadnih bodovaNastavnica Milena 78 dosadnih bodovaZrinka 35 dosadnih bodovaProdavač Vinko 25 dosadnih bodova 

 Kratka biografija i bibliografija:Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu.
Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom.
Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik.
Živi i radi u Zagrebu.

No comments:

Post a Comment