Aplikacija

Reklame

Zeleni tigar - Pavao Pavličić


 Stara ekipa iz zagrebačkog kvarta - Dugava: Hrvoje, Braco i Tut odlaze na ljetovanje kod Bracina ujaka u Vukovar. Sretni
što su užareni gradski asfalt zamjenili predivnom prirodom i prekrasnim Dunavom, već prvi dan po dolasku zaplovili su
ujakovim čamcem zvanim Zeleni tigar i već tijekom prve plovidbe, mladi pustolovi nailaze na tajanstvenog utopljenika . . .
Uzbudljiv roman sa kratkim poglavljima, napetim završetcima i lažnim tragovima, oduševit će mlade čitatelje - ljubitelje
krimića.Pavao Pavličić jedan je od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnika, koji se uspješno okušao i u prozi za djecu. Zeleni Tigar je uzbudljivi roman za mlade koji će vas odvesti u istok Hrvatske i uvući u neobičan zaplet u kojem treba različiti tko govori istinu, a tko skriva ukradeno.
Danas više ne morate živjeti u Zagrebu da biste znali koliko u Dugavama ima betona, a malo zabave, osobito ljeti. Stoga možemo razumjeti Bracu, Hrvoja i Tuta s kakvom su znatiželjom prihvatili poziv Bracina ujaka i otišli provesti ljetne praznike u Vukovar. Dakako, jedna od najvećih čari Vukovara je rijeka Dunav. I tko bi uopće pomislio da će već na prvoj plovidbi naići na tajnovitog utopljenika.

Pavao Pavličić (1946) jedan je od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnika. Za odrasle piše romane (Večernji akt, Diksilend, Numerus Clausus, Tužni bogataš, Melem, Krvnik u kući], drame (Lopov u mraku, Kazališni život, Olga i Una) pripovijetke (Dobri duh Zagreba, Vesele zgode djeda i bake) autobiografske proze (Šapudl, Kruh i mast, Vodič po Vukovaru) i feljtone (Inventura, Prolazna soba). Napisao je i nekoliko televizijskih i filmskih scenarija (Ritam zločina, Treći ključ, Osuđeni, Treća žena) te brojne knjige s područja znanosti o književnosti.

No comments:

Post a Comment