Aplikacija

Reklame

Vukov gaj - Petar Kočić


U ranijim periodima knjiga Vukov gaj je bila jedna od najprodavanijih knjiga za djecu. Radnja se zbiva kasnih 70tih i tu je ispričana jedna krajnje topla i emotivna priča koja nas vraća u ta drugačija, ali i ljepša vremena. U kolibi dje su se drugari okupljali zbilo se mnogo dogodovština. Pošto je koliba bila u šumi oko kolibe su se često čuli zvukovi i koraci divljih životinja. Jedno veče se začuo vuk. Dječaci su se od svih životinja najviše plašili vuka. Medjutim to nije bio običan vuk, taj vuk je bio pitom i to su dječaci ubrzo uvidjeli i počeli su da se igraju sa vukom i on je postao njihov čuvar.
  Za pravilno i razumljivo čitanje lektire Vukov gaj je potrebno imati dobru koncentraciju pošto ova knjiga iako je pisana prvenstveno za djecu ona govori o nekim veoma bitnim stvarima

Tema lektire Vukov gaj
Kao i u svakoj lektiri svaka tema ima niz podtema koje se dalje granaju. Glavna tema ostaje žal za prošlošću i nekadašnjim vremenom u kojem je sve izgledalo drugačije, da ne kažem bolje.

Ideja lektire Vukov gaj
Sve prolazi i ne valja kroz život prolaziti kao kroz san. Kad se osvrnemo za nama treba da ostanu značajne stvari. Treba živjeti život.

No comments:

Post a Comment