Aplikacija

Reklame

Veliki Talas - Perl Bak





Vrijeme radnje : Prije stotinu godina
Mjesto radnje : Japan, obala , farma ,polje , dvorac
Fabula : Prije 1” godina u Japanu zivio je jedan djecak po imenu Kino.Imao je svog dobrog druga Džija .Bili su nerazdvojni.Zivjeli su pored okean,pa su se bojali da ne bi doslo vrijeme za veliki cunami.Od toga su strahovali.Kako i ostali ljudi.To se jedno moralo desiti, i desilo se.Okean se uzburkao i pomeo sve kuce na obali,kao i ljude.Kuce na brdima su ostale citave,kao npr.Kinova . Ali Džijova nije ostala na mjestu kao ni njegova porodica.Kinova porodica je usvojila Džija. Kada su svi odrasli , Džijo se ozenio Kinovom sestrom Setsu.
Ideja : Uzivaj u zivotu , ne boj se smrti
Tema : Džijov i Kinov zivot pored okeana.
Sporedne licnosti : To su Kinov otac,majka,njegova sestra Setsu i bogati gospodin.Kinov otac je bio snazan.zilav covjek,a tezak i naporan rad mu je zategao misice na rukama i nogama.Ruke su mu uvijek bile hrapave,ali uvijek ciste.Na nogama je uvijek imao slamnate sandale.Majka je bila brizna i dobra.Setsu( Kinova sestra) je bila nestasna i radoznala djevojcica sa smedjim ocima .
Glavna licnost: Glavne licnosti su Kino I Dzijo . Bili su nerazdvojni i pravi prijatelji..Sve su djelili i radili zajedno.Kino je bio malo nizi od Dzija,ali duguljast.Dzijo je bio vrlo lijep.visok za svoje godine,a njegovo tijelo snazno.Lice pametno i bistro.






3 comments: